Konec meseca septembra je bila v Italiji,  v Veroni, vsakoletna razstava MARMOMACC.
Marmomacc je ena najpomembnejših razstav na svetu namenjenih kamnu-granitu in predelovanju le tega, na kateri je Grupacija Winoa prisotna že od vsega začetka.


Razstavni prostor  v osrednjem prostoru sejma je predstavljal mesto sestankov z veliko  obstoječimi in potencijalnimi partnerji iz Italije in  celega sveta, ki so imeli priložnost spoznati zadnje novosti,
ki jih je predstavila Grupacija Winoa na področju rezanja in obdelave granita.

Posebno pozornost smo posvetili novo razvitemu orodju z imenom Cosmos, ki omogoča rezanje granite s finim granulatom, le ta pa vpliva na večjo produktivnost rezanja granitnih blokov in s tem  na znižanje stroškov celotnega procesa.
Veliko pozornost smo posvetili tudi nerjavnim abrazivom – Stelux, ki jih vse več uporabljamo za površinsko obdelavo kamna (peskanje granita, marmorja, itd.)

Vsi obiskovalci sejma  MARMOMACC so imeli priložnost videti nove vrste kamnov -granita in predelave le tega ; fantazija barv in oblik.

Po obisku vseh razstavnih prostorov smo v Grupaciji  Winoa  zelo ponosni na to, da je več kot 50 % vseh teh materialov obdelanih z granulatom iz naše proizvodnje.